Laden...
Naar Facebook
Naar Twitter

Geschiedenis

Hagenouw Eten & Drinken is gevestigd op het Godebaldkwartier in Hoog Catharijne. Voor de bouw van Hoog Catharijne, tot begin jaren ’70 stond hier de Stationswijk. Vanaf het Moreelsepark liep de Moreelselaan naar het Stationsplein. Op Moreelselaan 37 was gevestigd het Garage-, Reisbureau- en Touringcarbedrijf Garage M. Hagenouw en Ebato-Hagenouw. Vanaf 1908 was het bedrijf van de familie Hagenouw hier gevestigd.

Vanaf die jaren werden er buslijndiensten gereden vanaf Utrecht naar Jutphaas, Vreeswijk, Leerdam en Gorinchem. Deze buslijndiensten werden door de Duitse bezetter in de 2e wereldoorlog genationaliseerd. Vanaf 1930 werden er ook internationale reizen georganiseerd. De letters Ebato staan voor Eerste Buitenlandsche Auto Touringcar Onderneming. Deze eerste reizen voerden naar Duitsland en België.

De reisactiviteiten zijn aan het begin van deze eeuw beëindigd. Tot begin jaren ’90 heeft Ebato-Hagenouw touringcars geëxploiteerd. Garage M. Hagenouw heeft tot 2003 bestaan. 

Al vanaf 1990 zijn wij actief op horecagebied. The Copperfield Pub was gevestigd aan de Jaarbeurstraverse, eveneens op Hoog Catharijne.

Toen we een nieuwe horeca activiteit opstartten in 2009 op het Godebaldkwartier leek het ons leuk een verwijzing naar de “oude” Garage te doen: Hagenouw Eten & Drinken.

×