Maak jouw dagje Utrecht compleet met Hagenouw Eten & Drinken

09 juli 2018

Utrecht leent zich prima voor een dagje uit. Vooral als je van winkelen houdt, kun je je hart ophalen in deze stad midden in Nederland. In de gezellige binnenstad vind je diverse winkels van grote merken, maar ook leuke kleine boetiekjes met unieke spullen. Begin je dagje shoppen goed met een lekkere lunch bij Hagenouw Eten & Drinken, zodat je daarna genoeg energie hebt om lekker los te gaan!

Met het openbaar vervoer is Utrecht uitstekend te bereiken. Als je met de trein komt, dan word je bij station Utrecht Centraal meteen in het winkelwalhalla van de stad afgezet: winkelcentrum Hoog Catharijne. Hier begint jouw dagje shoppen meteen volop! Daarnaast vind je in het Godebaldkwartier in het winkelcentrum restaurant Hagenouw Eten & Drinken, waar je heerlijk kunt lunchen of uitgebreid kunt dineren. Een goed start- of eindpunt van jouw dagje winkelen in Utrecht.

Cultuur snuiven in de Domstad

Als shoppen niet echt aan jou besteed is, maar als je wel interesse hebt in cultuur snuiven, dan is Utrecht ook jouw stad! Wist je dat het hart van Utrecht, het Domplein, tweeduizend jaar oud is? Aan de ene kant van het plein vind je de Domtoren; de Domkerk staat aan de andere kant. Daarnaast staan hier diverse monumenten, zoals het standbeeld van graaf Jan van Nassau (initiatiefnemer van de Unie van Utrecht) en een groot verzetsmonument uit 1949, waar jaarlijks op 4 mei de Dodenherdenking wordt gehouden.

Een gedeelte van de historie van het Domplein is opengesteld voor publiek. De historische attractie DOMunder laat je kennismaken met de bewogen geschiedenis van Utrecht en dan met name van het Domplein. Met DOMunder ga je onder de grond, maar als je liever een hoger uitzicht hebt, dan kun je een bezoek brengen aan de Domtoren. Beklim de 456 traptreden en geniet van een geweldig uitzicht over de stad. Nadat je de Utrechtse cultuur hebt gesnoven, zul je wel trek hebben gekregen! Gelukkig kun je bij Hagenouw Eten & Drinken prima terecht voor een hapje en een drankje.

Wandelen, fietsen en varen in Utrecht

Utrecht heeft ook voor de fiets-, wandel-, natuur- en waterliefhebber veel te bieden. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes te vinden die in en rond Utrecht lopen. Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug levert een stukje prachtig natuur, waar je heerlijk kunt genieten van de rust en ruimte. Begin je tocht bij Hagenouw Eten & Drinken met een uitgebreide lunch, zodat je met een gevulde buik de natuur in kunt. Of ga eerst lekker wandelen in het park, om je eetlust op te wekken, en sluit je dag vervolgens in restaurant Hagenouw af.

Je kunt Utrecht ook verkennen vanaf het water. Door de historische binnenstad meanderen diverse grachten en die lenen zich prima voor een dagje varen. Er zijn diverse bedrijven die kano’s, sloepen, grotere boten, gondels en waterfietsen verhuren. Op een mooie zonnige dag is het heerlijk toeven op het water en zo zie je de Domstad weer eens op een heel andere manier! Je ziet vanaf het water de gezellige terrasjes, de drukbezochte winkelstraten en de mooie, groene parken. Pas wel op voor je hoofd, want je vaart onder vele bruggen door! Na je boottocht kun je de dag fijn afsluiten bij Hagenouw Eten & Drinken, waar je al voor € 29,95 van een driegangenkeuzemenu kunt genieten.

Insider tips bij Hagenouw Eten & Drinken

Kortom; Utrecht is een stad voor iedereen. Of je nu van winkelen, lekker eten, wandelen of varen houdt, deze plek heeft het allemaal. Bewoners, toeristen en dagjesmensen worden continu door de stad verrast, want je zult steeds weer nieuwe dingen ontdekken. Misschien loop je tegen een schattig boetiekje aan op de hoek van de straat, ontdek je vanuit de kano een prachtige gevel of leer je meer over de rijke historie van Utrecht door een bezoek te brengen aan een museum.

Wat je ook gaat doen, zien, beleven en ontdekken in Utrecht, maak je dagje uit compleet met een lunch of diner bij Hagenouw Eten & Drinken. Wellicht heeft de serveerster of barman nog een leuke insider tip over Utrecht… graag tot gauw in onze mooie stad!