Een restaurant dichtbij Beatrix theater Utrecht

09 augustus 2018

Een stad met een unieke dynamiek: Utrecht. Er valt hier altijd iets te beleven. Of je nu op bezoek bent of er al jaren woont, je kunt steeds weer nieuwe dingen ontdekken. Bezoek een van de vele musea, bezoek een voorstelling in het Beatrix Theater, ga lekker shoppen in het vernieuwde Hoog Catharijne of in de Middeleeuwse binnenstad.

Bezoek het Beatrix Theater

Wil je lekker cultuur snuiven in Utrecht? Dat komt goed uit, want de stad barst van het culturele aanbod. Bioscopen, theaters, podia en concertzalen zorgen ervoor dat jij je als cultuurliefhebber niet hoeft te vervelen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Beatrix Theater, waar vooral grotere musicalproducties worden gepresenteerd, zoals op dit moment de Tina Turner Musical, van Stage Entertainment !

De Tina Turner Musical is de eerste musical over haar leven, geproduceerd in samenwerking met Tina Turner zelf. Hoe een meisje uit Nutbush, Tennessee, uitgroeide tot de onbetwiste ‘Queen of Rock-‘n-Roll’ – dit is de musical van een doorzetter die zich niet aan de regels hield, maar ze zelf maakte. 

Met al haar bekende hits, zoals ‘Nutbush city limits’, ‘Private dancer’, ‘What’s love got to do with it’ en ‘The best’. 

Combineer je bezoek aan het Beatrix Theater met een diner bij Hagenouw Eten & Drinken, gelegen in Hoog Chatarijne en op loopafstand (zo’n 7 minuten) van het theater.

Diverse Utrechtse musea

Op cultureel gebied is er in Utrecht ontzettend veel te beleven. Van de kunst van Rietveld tot de geschiedenis van treinen en het verhaal van Nijntje tot het avontuurlijke DOMunder. De meeste musea zijn makkelijk te voet te bereiken, maar je kunt ook buslijn 2 pakken, ook wel de Museumbus genoemd, om de Utrechtse musea te bezoeken. Begin je dag met een heerlijke lunch bij Hagenouw Eten & Drinken, gelegen tussen station Utrecht Centraal en de Mariaplaats (in Hoog Catharijne). Met een goed gevulde buik kun je heel wat musea bezoeken!

Centraal Museum

Het Centraal Museum is gevestigd in een voormalig Middeleeuws klooster, dat bestaat uit meerdere gebouwen en een prachtige binnentuin. Het herbergt onder andere diverse werken van Rietveld en het atelier van Dick Bruna. Het Centraal Museum staat garant voor een paar uur enorme inspiratie!

Het Spoorwegmuseum

Voor wie dol is op treinen, mag een bezoek aan het Spoorwegmuseum in het voormalige Maliebaanstation niet ontbreken. Je vindt hier een grote collectie historische treinen en je wordt meegenomen in de 175 jaar oude treingeschiedenis, waar je kennismaakt met de eerste stoomlocomotief en de internationale treinen. Daarnaast kun je spanning en sensatie beleven in de bloedstollende achtbaan!

Nijntje museum

Voor de allerkleinsten onder ons is het Nijntje Museum the place to be. Peuters en kleuters ontdekken spelenderwijs hun wereld. Nijntje en haar vriendjes nemen de kinderen mee op

ontdekkingstocht, waar ze gaan kruipen, zoeken, ruiken en dansen. Het museum bestaat uit diverse ruimtes met een eigen thema, zoals ‘naar de dokter’ of ‘de dierentuin’.

DOMunder

DOMunder is dé nieuwe historische attractie in Utrecht voor jong en oud, waarbij je op ondergrondse ontdekkingstocht gaat in de 2000 jaar historie van het Domplein, Utrecht en Nederland. Ontdek de archeologische schatten en beleef de verwoestende storm van 1674 waarbij het schip van de Domkerk instortte en het Domplein ontstond. Kortom; een museum met een spannend randje!

Bovenstaand zijn enkele voorbeelden van musea in Utrecht, maar er is heel veel meer te ontdekken. Wat dacht je van de prachtige Botanische Tuinen of de Domkerk? Wat je ook wilt bezoeken in de stad, er is voor ieder wat wils. Je kunt de dag afsluiten met een lekker diner en borrel bij Hagenouw Eten & Drinken, zodat je nog even lekker kunt napraten over wat je die dag hebt beleefd.