Restaurant bij TivoliVredenburg in Utrecht

01 september 2018

Ben je een echte muziekliefhebber? Dan mag een bezoek aan TivoliVredenburg in Utrecht niet ontbreken, want dit is een van de bekendste muziekpodia in Nederland! Jaarlijks trekt het muziekgebouw zo’n miljoen bezoekers. Of je nu van pop, jazz of klassiek houdt, TivoliVredenburg heeft het allemaal! Maak je dagje muziek compleet met een heerlijke lunch of diner bij restaurant Hagenouw Eten & Drinken.  
 
Hagenouw Eten & Drinken leent zich perfect voor een etentje voordat je naar TivoliVredenburg gaat. Het restaurant bevindt zich namelijk tussen het muziekgebouw en het Centraal Station in, in het overdekte winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Je vindt hier een toegankelijke en brede kaart, tegen een schappelijke prijs. Daarna kun je heerlijk genieten van een concert of festival in TivoliVredenburg. 

Voor ieder wat wils  

TivoliVredenburg is ontstaan uit een fusie van Muziekcentrum Vredenburg en Tivoli Oudegracht en omvat maar liefst vijf concertzalen. Begin 2017 kreeg TivoliVredenburg het IJzeren Podiumdier uitgereikt voor het beste Poppodium van 2016, een prijs van de Vereniging Nederlandse Poppodia. Toelichting bij de prijs was onder meer: "De snelheid waarmee TivoliVredenburg, ondanks alle politieke hobbels, zichzelf op de kaart heeft weten te zetten, is bewonderenswaardig.” Dat zou je echt zelf eens moeten ervaren!  
 
De vijf zalen hebben ieder een eigen invulling. De Grote Zaal is de Symfoniezaal van het voormalige Muziekcentrum Vredenburg en is volledig gerenoveerd. De zaal bevat 1717 stoelen. De Ronda is de popzaal en heeft een capaciteit van 2000 bezoekers. Zoals de naam al doet vermoeden is de zaal halfrond, waardoor je als bezoeker altijd dicht bij het podium staat. De Pandora is de cross-overzaal en geschikt voor allerlei soorten muziek en andere activiteiten. Hier kunnen zo’n 700 bezoekers terecht. De multifunctionele Jazz-zaal van TivoliVredenburg draagt de naam Cloud Nine en bestaat uit drie delen: een concertzaal voor 400 man, een café voor 175 bezoekers en een sessieruimte voor 40 mensen. Als laatste is er De Hertz, een zaal die speciaal wordt gebruikt voor kamermuziek. Deze ruimte is half ovaal met twee balkons en heeft 543 vaste stoelen. 
 
De diverse soorten zalen laten al zien dat er een groot en gevarieerd programma is. Het biedt een podium aan alle muzikale werelden: klassiek, pop, dance, jazz en familie. Daarnaast worden er diverse andere activiteiten georganiseerd, zoals poëzienachten, familielezingen en theatershows. Daarmee is TivoliVredenburg uniek in de wereld. Waar je ook fan van bent, bij TivoliVredenburg in Utrecht vind je het! Bovendien wordt er elke vrijdag- en zaterdagavond het gratis evenement Park 6 georganiseerd. Dit indoorpark bevindt zich in het groene hart van TivoliVredenburg. Hier kun je een dansje wagen op de lichtgevende dansvloer onder begeleiding van lokale dj’s, kun je genieten van bierspecials en cocktails en kun je je uitleven met arcade games, tafeltennistafels en giga-Twister. 

Eerst Hagenouw, dan TivoliVredenburg 

Op een lege maag kun je niet dansen of optimaal genieten van een concert. Reserveer daarom eerst een lunch of diner bij Hagenouw Eten & Drinken in Utrecht, zodat je daarna ultiem kunt genieten van jouw muzikale dag of avond. Zowel voor vis- als vleesliefhebbers en vegetariërs heeft Hagenouw iets lekkers op de menukaart staan. Uiteraard worden de gerechten zoveel mogelijk huisgemaakt met dagverse producten en ingrediënten. Naast de reguliere kaart heeft Hagenouw altijd enkele gerechten ‘buiten de kaart om’. Deze vind je op de krijtborden in het restaurant.  
 
Vanaf Hagenouw is het ongeveer zeven minuten lopen naar het muziekgebouw, dus voor de afstand hoef je het niet te laten.

Compleet dagje Utrecht 

Bezoek je TivoliVredenburg pas in de avond? Ga dan een paar uur eerder naar Utrecht, zodat je de oude binnenstad kunt bezoeken. Dit kun je wandelend doen of heerlijk in een bootje door de grachten. Tijdens je bezoek aan de mooie stad, kun je bij Hagenouw Eten & Drinken even bijkomen met een heerlijke lunch of een goede kop koffie. Waar wacht je nog op, plan je bezoek en reserveer nu jouw tafel bij Hagenouw!