Sluit heerlijk dagje uit af in een Utrechts restaurant

11 juni 2018

Ben je op zoek naar een heerlijk dagje uit in Utrecht met je gezin, vrienden of familie? Niet alleen de diverse musea, de prachtige Domtoren en Utrechtse grachten dragen bij aan een gezellig dagje uit, ook restaurant Hagenouw Eten & Drinken draagt zijn steentje bij met een fantastische lunch of een heerlijk diner.

Een dagje uit in Utrecht is niet compleet zonder een lekkere maaltijd. Met een lekkere lunch zorg je dat je de middag weer prima doorkomt, met een fijn diner sluit je de dag goed af en met een borreltje wordt het altijd gezellig. In dit artikel geven we je handige tips over plekken in Utrecht die je met je gezin, vrienden of familie zeker niet wilt missen als je een dagje uit bent. Laat je inspireren en vergeet niet de dag af te sluiten metb een diner in een Utrechts restaurant!

Cultureel dagje uit in Utrecht

Ben je gek op cultuur? Dan is Utrecht ‘the place to be’. De stad herbergt diverse musea, zoals het Spoorwegmuseum, het Nijntje Museum of Museum Speelklok. In het Spoorwegmuseum laat je jouw kind(eren) het verhaal achter 175 jaar spoorwegen in Nederland ontdekken! Kids kunnen niet alleen de fantastische, historische treinen verkennen, maar er is ook een techlab waar ze zelf aan de slag kunnen. Op het werkterrein zullen ze zich niet vervelen, want ze mogen zelf in de Jumbo Express plaatsnemen of een echt seinhuis betreden! In de vakanties worden er veel evenementen georganiseerd, die vind je op de site van het museum.

Zijn jouw kids nog niet toe aan een dag techniek of historie? Dan is het Nijntje Museum wellicht een goede keuze. Hier is de wereld te zien in het klein! Peuters en kleuters kunnen in de diverse themaruimtes steeds een stap in de wereld zetten, waardoor ze spelenderwijs de wereld ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar het huis van Nijntje, of ga op bezoek bij de dokter of de dierentuin. Het is allemaal mogelijk!

Museum Speelklok wordt ook wel het leukste museum van Utrecht genoemd, maar dat moet je natuurlijk zelf ervaren. Dit museum neemt jou en je kind(eren) mee in de wondere wereld van de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten. Superleuk als je van muziek houdt en wie doet dat nu niet…

Voor welk museum je ook gaat, van zien en doen krijg je trek! Dus nadat je heerlijk cultuur hebt gesnoven met je gezin, wil je dat de buiken worden gevuld. Kom daarom naar restaurant Hagenouw Eten & Drinken in Utrecht en maak je dagje uit compleet met een heerlijke lunch of compleet verzorgd diner.

Het Utrechtse centrum

Ook als je geen kinderen hebt of even alleen met volwassen een dagje uit wilt, biedt Utrecht voldoende om te ontdekken. In het centrum kun je namelijk helemaal los als je een shopaholic bent. Kleine boetiekjes hebben zich naast de grote merken gevestigd, zodat er voor iedereen wel iets leuks te vinden is. Of je nu naar kleding, woonaccessoires of dierbenodigdheden op zoek bent, in Utrecht vind je het allemaal en je hoeft er echt niet ver voor te lopen!

Wil je toch ook wel iets zien van de stad en iets meer weten over de historie? Breng dan een bezoek aan de Domtoren, de trots van Utrecht. De toren is ruim 112 meter hoog en de 465 treden zijn voor sommige dagjesmensen echt wel een crime. Maar als je eenmaal zo hoog staat… wauw, wat een adembenemend uitzicht! Als je niet zo dol bent op hoogtes, dan kun je altijd nog naar de DOM-under. In deze prijswinnende historische attractie onder het Domplein kun je op een unieke manier kennismaken met de Romeinen, de roemrijke middeleeuwen en de storm van 1674.

Of je nu graag naar grote hoogte stijgt of liever met beide benen op de grond blijft, eten moeten we allemaal! Bij het Utrechts restaurant Hagenouw Eten & Drinken kun je heerlijk lunchen of dineren. Maar ook voor een wijntje, biertje en borrelhapje ben je hier van harte welkom!

Diverse evenementen

Thrillseekers, winkelfanaten, sportievelingen, wandelaars, fietsliefhebbers, watersporters… waar je ook je plezier uithaalt, in Utrecht kun je je hart ophalen. De Utrechtse grachten, het EK Beachvolleybal Toernooi, de diverse evenementen in de Jaarbeurs en andere attracties of bezienswaardigheden liggen allemaal aan je voeten als je een dagje uit in Utrecht plant.

Extra fijn is dat Utrecht zowel met het openbaar vervoer als met de auto prima te bereiken is. Het station ligt in het centrum van de stad en daarnaast vind je volop parkeergelegenheid. Sluit je dag goed af met een diner bij een restaurant in Utrecht. Restaurant Hagenouw Eten & Drinken is een hele goede optie, dat strategisch bij Hoog Catharijne ligt. Zodra de innerlijke mens is verwend, kun je binnen no-time op het station zijn of ben je binnen enkele stappen bij je auto. Wat verwacht je nog meer van een heerlijk dagje uit in Utrecht?!